Dr. Didem Unat’ın Avrupa Komisyonu’ndan tam puan alarak yeni bir EuroHPC projesi fonlanmaya hak kazandı. Proje Avrupa’daki 6 ortağıyla toplam 2,6 milyon Euro bütçeye sahip olurken, Dr. Unat da koordinatör olarak projede görev alacak. Koç Üniversitesi’nin yanı sıra projede Simula Araştırma Laboratuvarı (Norveç), GraphCore Inc. (Norveç), INESC-ID (Portekiz), LMU Münih (Almanya) ve Sabancı Üniversitesi (Türkiye) bulunmakta. SparCity adı verilen proje, hesaplamalı bilimler, derin öğrenme ve veri analitiği uygulamalarına odaklanarak, gelişmekte olan donanım platformlarında seyrek hesaplamalar için yenilikçi algoritma ve performans araçları geliştirecek. Dr. Unat, projede uygulama olarak otonom sürüş çalışmasında Koç Üniversitesinden Dr. Güney ile işbirliği yapacak. Dr. Unat ve ekibine projede başarılar diliyoruz.