KUIS AI Center, teorik ve uygulamalı Yapay Zeka ve Yapay Öğrenme araştırması yapacak yetenekli ve istekli yüksek lisans ve doktora öğrencileri (lisanstan doğrudan doktora dahil) aramaktadır. Merkezimizin mühendislik, temel bilimler, tıp, ekonomi, işletme ve sosyal bilimler dallarında çalışan 15’ten fazla ana ve 20’den fazla bağlantılı öğretim üyesi bulunmaktadır. Merkezimizde, derin öğrenme, pekiştirmeli öğrenme, temsil öğrenme, doğal dil işleme, robotik, bilgisayarlı görü, otonom sürüş, biyoinformatik, akıllı etkileşim, yorumlanabilirlik/açıklanabilirlik, multimedya işleme, sistem yazılımı ve daha birçok alan üzerinde araştırma yapılmaktadır.

Merkezimiz rekabetçi burs imkanı sunmaktadır:

– Aylık: Yüksek lisans için 4000 TRY/ay, doktora için 6000 TRY/ay

– Performans Bonusu: Birinci yazarlı ilk nitelikli yayından sonra 1000 TRY/ay artış.

– Seyahat: İlk konferansa tam destek ve sonraki üst düzey konferanslara ek destek

– Hesaplama: Diz üstü bilgisayar, GPU’lu bilgisayar kümemize ulaşım, gerektiği zaman ek bulut hesaplama desteği

– Diğer: İmkanlara göre konaklama yada 1000 TRY/ay kira desteği, özel sağlık sigortası, yemek kartı

Merkezimiz, 15 Mayıs 15:00-17:00 saatleri arasında çevrimiçi bir etkinlik düzenleyecektir. Bu etkinlikte kısaca araştırma alanları, altyapı ve maddi destek tanıtımları yapılacak ve katılımcıların soruları cevaplanacaktır. İlgi duyanlar, bu formu doldurabilirler (İngilizce): https://kocun.zoom.us/webinar/register/3316194390839/WN_jsgIGEl-SAGmWemPIKlseg

Başvuru son tarih 18 Haziran 2021’dir. Başvuranlar, olağandışı zamanlama durumlarında erken inceleme isteğinde bulunabilirler.

– Araştırma alanları: https://ai.ku.edu.tr/research/

– Öğretim Üyeleri: https://ai.ku.edu.tr/people/

– Destekler: https://ai.ku.edu.tr/ai-center-fellowships/

– Başvuru: https://gsse.ku.edu.tr/en/admissions/how-to-apply/